Tidigare var det svårt att hitta detaljerade företagsuppgifter. Årsredovisningar eller vilka som satt i styrelsen är uppgifter du förr var tvungen att begära ut från myndigheter. Därför blev det en stor förändring när denna typen av uppgifter började dyka upp gratis på nätet. Företag hade som affärsidé att tillhandahålla vad som egentligen är offentliga uppgifter på ett enkelt sätt. Inget mer köande för att gå till Skatteverket eller Bolagsverket.

Revolution inom offentliga uppgifter

Nu finns flera sajter som alla vill ge dig som söker detaljerade företagsuppgifter. Det kan handla om vilka som styr företaget, hur deras resultat är jämfört med andra bolag eller hur mycket de betalat ut till sina anställda i lön. Med en enkel sökning på nätet kan du få alla dessa uppgifter och mycket mer. När uppgifterna släpptes fria var det en del som oroade sig för att det skulle kunna missbrukas.

Bara fördelar med offentliga uppgifter

Det har visat sig att det inte finns något att oroa sig för. Årsredovisningar och taxerade inkomster behöver kunna kollas upp i samband med anställningar, samarbeten mellan företag eller om du som privatperson ska anlita en hantverkare för renovering hemma. För att hitta detaljerade företagsuppgifter på nätet, prova att använda en sajt som Guldbolag. De har allt du behöver, dessutom finns unik ranking som visar hur företaget står sig jämfört med andra företag.